Centre de Reminiscente

Ce este reminiscenta si Cum să conduci un grup de reminiscente
Coordonarea sesiunilor de reminiscente
Confidentialitatea si Planificarea sesiunilor de reminiscente
Evaluarea sesiunilor de reminiscente
Avantaje pentru personalul de ingrijire
Evaluarea sesiunilor de reminiscente. Tipuri de activităti
Exemple de teme pentru sesiunile de reminiscente

Evaluarea sesiunilor de reminiscente

După fiecare sesiune de reminiscente monitorul trebuie să completeze fisa de lucru în care se trec toate datele si observatiile conform modelului. Iată câteva din lucrurile ce se pot trece în fisa sesiunii de reminiscente:

• Informatii privind data desfăsurării, timpul alocat, participantii
  • Tematica sesiunii, planul de lucru, stimulii utilizati, resursele folosite precum si maniera în care acestea au fost eficiente.
  • Comenarii privind lucrurile practice ce au contribuit la succesul sesiunii( exemplu: aranjarea scaunelor în cerc pentru ca fiecare să vadă pe toată lumea )
  • Comentarii privind lucrurile care au perturbat sesiunile de reminiscente ( zgomote, persoane necooperante )
  • Informatii privind dinamica grupului precum si sugestii referitoare la activarea tuturor membrilor
  • Se notează dacă scopul propus a fost atins
  • Referinte despre maniera în care monitorul a condus grupul
  • Planuri si sugestii privind viitoarele sedinte.
    În aceste fise de evidentă a sesiunilor de reminiscente trebuie făcută distinctia clară între fapte si opinii si recomandăm notarea doar a faptelor. De exemplu nu este indicat să mentionăm: ” Doamna X a avut o dispozitie proastă / depresivă la sedinta de astăzi „. Dacă facilitatorul consideră că este relevant pentru sedintă poate nota care a fost comportarea doamnei X însă nu ceea ce a simtit sau a văzut el decât dacă doamna în cauză i-a specificat că astăzi a avut o stare mai proastă simtindu-se depresivă.
    Este foarte important ca toate documentele si fisele privind sesiunile de reminiscente să fie tinute într-un loc la care să nu aibă acces decât persoanele care se ocupă de grupele de reminiscente.

[mai departe]4